Гречку ніколи не варю у простій воді: фіналіст "Мастер Шеф" розкрив ідеальний рецепт
Гречкунедарма вважають однією з найкорисніших з усіх круп, пише Politeka.net. В гречаній каші міститься залізо, магній, фосфор та вітаміни А, C, Е, групи B, Р та РР, які підтримують здоров'я кісток, нервової системи та імунітету.
Гречка гармонійно поєднується з м'ясними та рибними стравами, овочами, соусами, грибами. З неї готують корисні котлети, запіканки та інші смачні страви.
«Хотів вам показати, що я готую собі на вечерю після роботи», - розповів фіналіст «Мастер Шеф. Професіонали» Олександр Гриценко на своїй сторінці в Інстаграм.
Як смачно зварити гречку.
За його словами, це гречка з курячим філе, овочами та аджикою.
Розповідаючи про свій метод приготування гречки, кулінар зазначив, що багато хто заливає гречку холодною водою в пропорції 1:2, хтось сипле гречку в киплячу воду. А от у нього свій секрет смачної гречки.
«Саму гречку я ніколи не варю у простій воді. Дуже люблю використовувати насичені бульйони, або ж, як на відео додавати у воду аджику, доповнивши її якимись овочами, часничком та спеціями», - розповів зірка «Мастер Шеф».
Як смачно зварити гречку.
До гречки фіналіст «Мастер Шеф. Професіонаали» обсмажив шматочки курячого філе з подрібненою синьою цибулею. Також додав на пательню порізаний солодкий перець і цвітну капусту, часник, імбир, спеції і сіль.
До цієї суміші на пательні Гриценко також додав аджику і трохи води.
І прямо на пательню кулінар висипав гречку.
Вже у тарілку до гречки зірка «Мастер Шеф» додав подрібнену зелень.
Як смачно зварити гречку.
Салат "Цезар" за 15 хвилин: переможниця "Мастер Шеф" дала швидкий рецепт.
Гречка вийде неймовірно смачною: кулінар показала покращений рецепт.
Смачнішої гречки ви ще не їли: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт ідеальної вечері.