Грубич повідомив «суперважливу обставину» щодо вживання модного японського десерту
Популярний японський рисовий десерт моті з огляду на ситуацію з енергопостачанням слід з'їсти відразу після покупки.
Про це розповів журналіст та телеведучий Костянтин Грубич.
Він цитує експертку з якості продуктів Олену Сидоренко,яка радить при відключеннях світла споживати моті, купуючи його в торгівельній мережі або в будь-яких закладах, які реалізують можуть забезпечити стабільний холодильний ланцюг для десерту.
"Якщо ви придбали тістечко у кав’ярні, то моті Вам продають з холодильника. Вони мають стати кімнатної температури, просто зачекайте хв 30. Тоді смак тістечка розкриється та вони стануть ніжніше ніж з холодильнику", - радить експертка.
В той же час Грубич застерігає: розморожене мочі потрібно негайно з’їсти.
"Вдруге заморожувати – зіпсувати продукт і після того його вже небезпечно споживати", - зазначає журналіст.
Японські мочі (моті) – надпопулярний десерт не лише у Японії, а й далеко її межами. Основою для моті є тісто з клейкого рису, а як наповнювач додають різноманітні пасти з фруктів, бобів, горіхів, ягід, а також морозиво.