Груша стане ще смачнішою: рецепт мафінів, які буквально пахнуть, як осінь
Груші – зірки щоосені, адже варіацій їхнього приготування налічується безліч.
Одна з найсмачніших страв-десертів – мафіни із грушами. Пухке та м'яке тісто мафінів ніжно поєднуватиметься з ароматними шматочками солодких груш.
Для приготування страви необхідно підготувати інгредієнти:
-
Вершкове масло – 200 грамів;
-
Цукор – 200 г;
-
Яйця - 3 штуки (якщо маленькі, то 4);
-
Розпушувач тіста – 1 чайна ложка;
-
Борошно пшеничне – 200 г;
-
Ванільний цукор – 10 грамів;
-
Груша – 1 штука.
- Шоколад за бажанням
Перед приготуванням слід увімкнути духовку на 160 градусів, щоб вона прогрілася. М'яке вершкове масло слід збити разом із ванільним цукром та звичайним. Поступово масляну суміш вводимо по 1 яйцю. Розпушувач потрібно змішати з борошном та просіяти через сито. До речі, можна додати трохи солі, на борошно або в масляну суміш. Так буде ще смачніше, адже сіль трохи врівноважить смаки.
У форму для мафінів розкладемо паперові формочки і трохи змастимо олією. У будь-яку форму потрібно накласти по одній столовій ложці тіста.
Грушу потрібно промити та вичистити від насіння. Розрізаємо її на кількість шматків, прямо пропорційних кількості форм. На тісто в кожну форму кладемо по шматочку груші.
Мафіни слід готувати близько 25 хвилин за температури 160 градусів. Час приготування залежить від духовки. У будь-якому випадку слід перевіряти готовність за допомогою зубочистки. Якщо тісто залишається на зубочистці, то мафінам ще доведеться постояти в духовці. Коли на зубочистці не лишається тіста або є невеликі крихти – десерт слід діставати.
Після приготування мафіни повинні охолонути, а потім їх можна прикрасити шоколадом або полити сиропом. Але і без підсолоджувачів вони теж будуть смакувати чудово.
Раніше ми повідомляли про перці, фаршировані баклажанами на зиму: унікальна консервація, яка "вилетить" швидше за інших.