І рибку з'їсти, і руки чисті: шикарний спосіб очищення луски без ножа
Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які люблять на своїй кухні робити експерименти, є дуже цікава та дуже корисна інформація. Не приховуватимемо, що дуже неприємне заняття, яке може викликати багато бруду – це чищення риби.
Тим не менш, не варто відразу засмучуватися, адже існує простий спосіб зробити цей процес набагато легшим і приємнішим.
Про цей досить нехитрий спосіб розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими рецептами та лайфхаками для кухні.
Ошпарювання окропом
Перший крок – це ошпарити рибу окропом. Для цього покладіть рибу в каструлю з окропом і тримайте там протягом декількох секунд. Це допоможе розм'якшити луску і зробити її легшою для видалення.
Холодний струмінь
Після ошпарювання окропом підставте рибу під холодний струмінь води. Цей контрастний душ допоможе зміцнити ефект попереднього кроку.
Очищення губкою
Тепер, коли луска стала м'якою, її можна легко видалити за допомогою губки для миття посуду. Просто проведіть губкою по тілу риби та луска легко відійде.
Є ще один спосіб: рибу поміщають у каструлю та виливають на її тіло окріп, щоб вода повністю покрила рибу. Потім після окропу занурюють рибу в холодну воду. Після цього достатньо провести ножем проти зростання лусочок і легко знімуться, при цьому не забруднюючи поверхню. Метод особливо ефективний для молодої та дрібної риби.
Також, це проблема багатьох українців: чому ви прибираєте неправильно, будинок все одно залишається брудним.