І в салати, і як закуска, і до м'яса, і просто так: рецепт смачних маринованих слив на всі випадки життя

І в салати, і як закуска, і до м'яса, і просто так: рецепт смачних маринованих слив на всі випадки життя

Сливи для маринування вибирають стиглі м'ясисті, при цьому маринувати їх можна як з кісточкою, так і без.

Для приготування цієї страви вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Сливи – близько 1 кг (краще вибирати дозрілі плоди)
  • Вода - 500 мл
  • Оцет 9% - 100 мл
  • Цукор – 200 грамів
  • Сіль - 1 чайне ліжко
  • Горошок чорного перцю – кілька горошин
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Кориця (паличка) – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики (за бажанням)

Сливи. Фото: скрін youtube

Хід приготування:

Подрібнений часник. Фото: скрін youtube

Покладіть половинки слив у марлю або спеціальний фільтр, щоб плоди не розпливалися під час маринування. Зануріть марлю зі сливами в киплячий маринад. Варити на середньому вогні 5-7 хвилин. Охолодіть маринад зі сливами до кімнатної температури, потім переведіть в стерилізовані банки.

Залийте маринадом сливи так, щоб вони були повністю покриті. Залишіть трохи місця зверху. Закрийте банки стерильними кришками та відкладіть їх у холодне місце для зберігання (підвал, холодильник). Дайте зливам промаринуватися принаймні 1-2 тижні. Протягом цього часу плоди добре вберуть аромати маринаду. Після цього мариновані сливи готові до вживання. Вони можуть використовуватися як закуска до різних страв або додаватися до салатів. Зберігайте банки з маринованими сливами в холодному та чорному місці. Рецепт для маринування цілих слив залишається таким самим.

Раніше ми повідомляли про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку. На готування піде лише близько 30 хвилин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как вырастить петрушку и укроп в квартире: главные правила и секреты

Страшнее токсикомании: соцсети заполонил новый смертельный тренд среди подростков

Украинцам отключают лифты: заставляют "сктдываться" на новые

Простой хлеб на закваске без замеса: "Мастер Шеф" дал легкий и вкусный рецепт

Деньги украинским студентам в Польше: кто и сколько может получить

Как обрезать абрикос осенью, чтобы хорошо плодоносил: правила щедрого урожая

Без согласия не заберут: кто имеет иммунитет от мобилизации

«Скоро 2 моста в Киеве упадут»: эксперт объяснил, для чего нужен капитальный ремонт

Дрова для отопления: актуальные цены и какие выбрать, чтобы сэкономить

"Кто бы мог подумать": Вакарчук признался в новой любви

Отсрочка от мобилизации, с ноября начнут действовать изменения: упростит процесс

Вселенная шепчет: 9 реальных признаков, что вы сбились с пути и занимаетесь не тем, чем должны

Гораздо вкуснее обычной яичницы: быстрый рецепт шакшуки с баклажанами

"Не бойся!" Безуглая грубо пошутила над известным "киборгом" и получила остроумный ответ

Украинцам озвучили тариф на электроэнергию в 2025 году: намного больше, чем планировали