Яблучний пиріг французькою: бюджетний десерт, який варто спробувати
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити смачний яблучний десерт із легким солодким смаком.
Ідеально для тих, хто цінує вишукані десерти із насиченим смаком.
Інгредієнти:
- Яблука зелених, твердих сортів – 1.7 кг.
- Лимон - для води
- Стручок ванили
- Олія вершкове - 200 г
- Цукор — 200 г
- Борошно - 220 г
- Цукрова пудра - 75 г
- Розпушувач - 2 г
- Дрібка солі
Приготування:
Очищаємо яблука, видаляємо серцевину та кладемо у лимонну воду. У сковороді розтоплюємо 200 г цукру на середньому вогні, не перемішуючи лопаткою, лише злегка розсовуючи сковороду. Коли цукор стане янтарним і почне пінитися, додаємо 100 г вершкового масла та перемішуємо до утворення піни. Додаємо насіння ванілі та відставляємо сковороду на пару хвилин.
Розігріваємо духовку до 160 °C. Кладемо стручок ванілі в карамель, викладаємо підготовлені яблука і ставимо в духовку на 1:00.
У мисці замішуємо крихту з розтопленої олії, цукрової пудри, борошна, розпушувача та солі. Додаємо яйце та вимішуємо до однорідної маси. Тісто загортаємо в плівку та охолоджуємо в холодильнику мінімум 40 хвилин.
Після запікання яблука охолоджуємо повністю у холодильнику, близько 4 годин. Охолоджуємо і тісто.
За годину до випічки дістаємо тісто із холодильника. Розігріваємо духовку до 200 °C. Половину тіста розкочуємо між двома листами пергаменту до товщини 4-5 мм, вирізаємо коло діаметром сковороди, де пеклися яблука. Випікаємо основу 10 хвилин.
Прогріваємо яблука на вогні 30 секунд, щоб вони легше відходили від сковороди. Перевертаємо яблука на випечене тісто та подаємо на блюді.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.