Яблучний пиріг французькою: бюджетний десерт, який варто спробувати

Яблучний пиріг французькою: бюджетний десерт, який варто спробувати

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити смачний яблучний десерт із легким солодким смаком.

Ідеально для тих, хто цінує вишукані десерти із насиченим смаком.

Інгредієнти:

  • Яблука зелених, твердих сортів – 1.7 кг.
  • Лимон - для води
  • Стручок ванили
  • Олія вершкове - 200 г
  • Цукор — 200 г
  • Борошно - 220 г
  • Цукрова пудра - 75 г
  • Розпушувач - 2 г
  • Дрібка солі

Приготування:

Очищаємо яблука, видаляємо серцевину та кладемо у лимонну воду. У сковороді розтоплюємо 200 г цукру на середньому вогні, не перемішуючи лопаткою, лише злегка розсовуючи сковороду. Коли цукор стане янтарним і почне пінитися, додаємо 100 г вершкового масла та перемішуємо до утворення піни. Додаємо насіння ванілі та відставляємо сковороду на пару хвилин.

Розігріваємо духовку до 160 °C. Кладемо стручок ванілі в карамель, викладаємо підготовлені яблука і ставимо в духовку на 1:00.

У мисці замішуємо крихту з розтопленої олії, цукрової пудри, борошна, розпушувача та солі. Додаємо яйце та вимішуємо до однорідної маси. Тісто загортаємо в плівку та охолоджуємо в холодильнику мінімум 40 хвилин.

Після запікання яблука охолоджуємо повністю у холодильнику, близько 4 годин. Охолоджуємо і тісто.

За годину до випічки дістаємо тісто із холодильника. Розігріваємо духовку до 200 °C. Половину тіста розкочуємо між двома листами пергаменту до товщини 4-5 мм, вирізаємо коло діаметром сковороди, де пеклися яблука. Випікаємо основу 10 хвилин.

Прогріваємо яблука на вогні 30 секунд, щоб вони легше відходили від сковороди. Перевертаємо яблука на випечене тісто та подаємо на блюді.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Будет еще дороже: сметана, сыр и другая "молочка" станет настоящей роскошью

Как обрезать сливу для щедрого урожая в следующем году: уловки садоводов

Ищете идеального мужа - это они: 2 знака Зодиака, с которыми мечтают быть многие, но есть сложность

Посылки с AliExpress станут роскошью: новые правила лишат дешевого шопинга

Курица в кляре с бататом: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал сытный ужин без хлопот

Простые уловки для пышного теста: как стать мастером выпечки за один день

Оккупанты готовят удары по энергетике: враг имеет более тысячи ракет

Как ухаживать за почвой осенью, чтобы улучшить плодородие: важные советы огородников

Отложите телефон немедленно: важно отказаться перед сном

Новые лимиты на денежные переводы: Сбербанк посоветовал, как обойти ограничение

Женщина "сливала" местонахождение ТЦК: ее оштрафовали на 140 тысяч и забрали телефон

Следующая неделя может стать во многом исторической для Украины - Зеленский

Ешьте квашеную капусту как можно чаще и избавьтесь от целлюлита: чем еще полезна зимняя вкусняшка

Настоящий закарпатский суп: как сделать сытное блюдо с крылышками на всю семью

Пенсионеров заставят платить: важное обращение налоговиков