Як деруни та млинці разом узяті: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт смачнющих картопляних млинців
Зірка проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати тоненькі млинці з картоплею та зеленню, які на смак нагадують деруни.
"Це і не деруни, і не млинці, але повірте мені, це поєднання надзвичайно смачне. Ви будете здивовані, як ви раніше до цього не додумалися", – наголосила "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Для приготування картопляних млинців зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- яйця - 3 шт.
- молоко - 300 мл
- борошно - 120 г
- картопля (сира) - 300 г
- зелень (кріп, зелена цибуля) - 30 г
- часник - 3 зуб.
- сіль - 0,5 ч.л.
- олія - 40 г
Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змішує до однорідності яйця з молоком. Далі в миску з борошном додаємо частину яєчно-молочної суміші та вимішуємо до однорідності.
"Робимо консистенцію густої сметани. Це для того, щоб одразу вирішити всі питання з грудочками, які завжди хочуть створитися в млинцях, і всі з ними борються. А задля того, щоб не боротися, потрібно просто правильно розподілити процеси", – пояснює "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Отриману масу викладаємо в миску до решти яєчно-молочної суміші, додаємо картоплю, натерту на найменшу тертку, дрібно нарізану зелень та подрібнений часник, сіль та олію. Замішуємо рідке тісто.
Смажимо млинці на розігрітій пательні з обох боків. Перед першим млинцем трішечки змащуємо пательню олією або вершковим маслом. Подавати млинці можна або просто так, або експериментувати з начинками.