Як прати білизну у ванні, якщо пральна машина зламалася: прості поради

Як прати білизну у ванні, якщо пральна машина зламалася: прості поради

Прати білизну у ванні просто, якщо ви не проти брати активнішу участь, ніж просто кинути її в пральну машину. Читайте далі, щоб дізнатися все про прання білизни у ванні.

Як прати білизну у ванні

Для чищення одягу потрібна хімічна енергія (пральний засіб), теплова енергія (температура води) і механічна енергія (машина або людина). Прати білизну у ванні можна за тими ж правилами, що й прання в пральній машині або ручне прання .

Очистіть ванну

Так само, як чиста пральна машина означає більш чистий одяг, чиста ванна дасть кращі результати. Почніть з того, що приберіть усі пляшки та продукти з краю ванни, щоб вони не впали у воду для прання. Ретельно очистіть ванну та промийте її, щоб видалити залишки миючого засобу.

Розсортуйте одяг

Розсортуйте брудний одяг за кольором: білий, кольоровий, темний. Потім виконайте друге сортування за типом тканини. Не намагайтеся прати важкі бавовняні рушники з легкими синтетичними блузками.

Розділіть відсортовані купи на контрольовані кількості для ванни. Не намагайтеся прати занадто багато речей разом — достатня кількість — дві пари джинсів і дві-три сорочки або один комплект простирадло.

Читайте етикетки

Перш ніж прати білизну, прочитайте етикетки з догляду. Вони скажуть вам, яку температуру води використовувати, чи потрібно прати річ окремо, оскільки вона стікає барвником , і чи потрібно прати річ чи занести в хімчистку.

Попередня обробка плям

Огляньте кожен одяг і попередньо обробіть будь-які плями або сильно забруднені ділянки.

Щоб попередньо обробити плями, просто скористайтеся рідким пральним порошком або засобом для виведення плям на основі ферментів. Втирайте засіб у пляму нейлоновою щіткою з м’якою щетиною або пальцями. Дайте йому постояти принаймні 15 хвилин, перш ніж додати одяг у ванну. Це дає продукту час, щоб почати відривати плями від волокон тканини.

Наповніть ванну водою і додайте миючий засіб

Наповніть ванну приблизно наполовину холодною або теплою водою. Додайте лише одну-дві чайні ложки рідкого прального порошку та протріть руками воду, щоб розчинити миючий засіб.

Якщо ви використовуєте порошкоподібний миючий засіб, змішайте його з однією чашкою гарячої води, щоб бути впевненим, що порошок повністю розчиниться, перш ніж додавати його у ванну з водою.

Додайте брудний одяг

Повільно додайте брудний одяг і переконайтеся, що він повністю занурений у мильну воду. Одягніть гумові рукавички, якщо хочете, і обережно вичавіть одяг руками, щоб знати, що всі частини одягу повністю вологі.

Дайте одягу замочити принаймні 15 хвилин, щоб поверхнево-активні речовини в пральному засобі встигли призупинити забруднення, що виділяються з тканин.

Потерти Одяг

Щоб прати білизну, після замочування руками потріпайте одяг у воді. Піднімайте їх і опускайте у воді. Обережно потріть тканини одна об одну, щоб розпушити ґрунт, особливо на сильно забруднених ділянках. Потім обережно видавіть мильний розчин через тканину.

Злити та промити

Злийте воду з ванни та обережно вичавіть мильну воду з одягу. Наповніть ванну прохолодною водою, щоб прополоскати одяг. Змішайте одяг у воді для полоскання, потім злийте та повторюйте кроки, доки не залишиться слідів мильної води.

Видаліть надлишки води та висушіть одяг

Акуратно вичавіть надлишок води. Не викручуйте сильно, інакше на одязі буде багато складок. Перекладіть одяг на сушарку, білизняну мотузку або автоматичну сушарку.

Порада

Щоб пришвидшити час висихання, покладіть мокрий одяг в один шар на щільний вбираючий рушник. Згорніть рушник, щоб увібрати воду. Повторіть з іншим сухим рушником, перш ніж розвісити одяг для висихання.

Джерело: thespruce

Читайте також:

Як відбілити білизну без відбілювача: 9 простих способів на ваш вибір

Як випрати білизну, щоб не прасувати її: прості поради

Найдивніші способи, які очистять вашу білизну: 7 незвичайних варіантів

Поделиться сюжетом

Последние новости

Пенсия не менее 8 тысяч гривен: 4 категории, которые не получат меньше

Нежные пампушки с маковой начинкой и кремом: идеальный десерт от "Мастер Шефа"

Где сядешь, там и слезешь: знаки Зодиака, которыми невозможно манипулировать

Когда выкапывать свеклу и как правильно это делать: главные правила

На блокпостах усилят проверки: что нужно иметь при себе

Подготовка к сложной зиме: хватит ли газа украинцам и что будет с тарифами

Очень хотел на передовую: военный сбежал со службы в ТЦК, его сурово наказали

Путин готов к разговору с Шольцем, с которым не общался с 2022 года - Песков

Сходили на маникюр и получили ожог из-за лампы: как спасти ногти, 4 обязательных шага

Как вкусно приготовить печень: кулинар дала простой и гениальный рецепт

Школьники стали гораздо хуже учиться: в чем причина

Названы знаки Зодиака, которые никогда не скрывают своих чувств: астрологи составили список

Ошибка Монетного двора НБУ превратила 5 копеек в музейный экспонат: продают за 10 тысяч

Украинцам объяснили, почему банки взимают до 30% за закрытие счетов

Нафтогаз объявил о нововведениях: изменения ждут украинцев в оплате за газ