Як правильно вибрати сир: італійський шеф-кухар дав корисні поради

Як правильно вибрати сир: італійський шеф-кухар дав корисні поради

Італійський шеф-кухар Марко Черветті розповів, як правильно вибрати сир, аби отримати задоволення від кожного шматочка.

Перш ніж вирушити до магазину, варто визначити, що саме ви шукаєте, каже Черветті. Сир може бути м’яким, напівтвердим, або твердим. Для запікання, або приготування гарячих страв найкраще підійдуть тверді сири, оскільки вони краще тримають форму і мають інтенсивніший смак.

Коли ви подивитесь на сир, зверніть увагу на його текстуру. Якщо мова йде про моцарелу, найкраще вибрати варіанти, виготовлені з буйволиного молока, адже саме вони мають найкращий смак. Зовнішня скоринка моцарели має бути товстою, а внутрішня частина — волокнистою і соковитою.

Парміджано Реджано — ще один зразок італійського сиру. Він поділяється на різні вікові категорії: для натирання рекомендується використовувати 24-місячний або старший сир, оскільки він більш сухий і насичений. Для вживання в чистому вигляді спробуйте 4-5-річний варіант, його смак буде особливо концентрованим.

Італійський кухар також згадав про сири з пліснявою, такі як Рокфор. Він повинен мати характерну вологість і пористу структуру. Справжній Рокфор виготовляється з овечого молока.

Для любителів французьких сирів слід спробувати Фурм Д'амбер — твердий сир з витонченим смаком, який чудово поєднується з винами і фруктами. Його структура дозволяє використовувати його як в салатах, так і в фондю.

Ще один важливий аспект - зберігання сиру, наголошує Марко Черветті. Сир не любить холодильників, адже там він може швидко втратити свій смак і аромат. Рекомендується зберігати його в дерев’яних коробках або закутувати у харчову плівку. Якщо ви купили сир з пліснявою, не забувайте додати до упаковки вологу губку, що допоможе підтримувати необхідну вологість.

Крім того, коли ви вибираєте сир, обов’язково зверніть увагу на його запах. Якщо ви відчуваєте надто різкий або неприємний аромат, це може бути ознакою того, що сир уже втратив свої якості. Чистий, свіжий аромат — це показник якості.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев