Як правильно замаринувати скумбрію: рецепт смачної та ідеальної на сіль рибки
Приготувати малосольну скумбрію в домашніх умовах дуже просто, треба лише знати, як правильно зачистити рибу, та знайти ідеальний рецепт маринаду.
Рецептом поділилася українська фудблогерка Юлія Мікуліч. Щоб приготувати смачну мариновану скумбрію, нам знадобиться:
- скумбрія - 2 шт. (~ по 600 г кожна)
- сіль - 75-80 г
- цукор - 30 г
- лавровий лист - 3-4 шт.
- гвоздика - 4 шт.
- коріандр (зернами) - 2 ч.л.
- гірчиця суха (зернами) - 2 ч.л.
- перець чорний горошком - 10 шт.
- перець духмяний горошком - 5 шт.
- вода - 1 л
Спершу треба зачистити скумбрію: відрізаємо голову, хвіст і плавники, розрізаємо черево, видаляємо нутрощі та темну внутрішню плівку. Очищену рибу добре промиваємо.
Для маринаду в каструлю з водою додаємо сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику, коріандр, гірчицю, перець чорний і духмяний, доводимо до кипіння та проварюємо ще приблизно 3-5 хвилин. Готовому маринаду даємо повністю охолонути.
Зачищену скумбрію викладаємо в зручну ємність, заливаємо маринадом, закриваємо та відправляємо в холодильник на дві-три доби.
"Дивіться по рибі. Можете дістати її через 2 доби, розрізати, якщо вона промаринована, немає крові, то можна їсти", – пояснила кулінар.
Замаринову скумбрію протираємо від маринаду, нарізаємо стейками і можна смакувати.