Як правильно заморозити кабачок, щоб він не перетворився на помиї
Іде дуже спекотний липень, і сезон кабачків ніхто не скасовував - зараз справжній розпал. Багато українців, які вже зібрали врожай, хочуть знати, як цей овоч заморозити так, щоб вони зберегли всі свої корисні властивості і залишилися смачними та поживними.
Відповіді на це і не лише питання надала український біолог Дарка Озерна.
Фахівці зі здорового харчування не дарма дуже люблять кабачки.
Біолог Дарка Озерна зазначає:
"Кабачки універсальні, тому що вони чудово поєднуються з усім: і з солодким, і з солоним, і з сиром, і з ягодами, з них роблять і супи, і варення".
А, наприклад, поєднання кабачка з цукром та лимоном дає нам смак ананаса, зауважує біолог. Такі невеликі секрети корисно знати за умов війни, коли ціни в магазинах на наші звичні ласощі бувають захмарними.
Дала Дарка Озерна та поради щодо заморожування кабачків на зиму:
"Якщо ви хочете заморозити кабачки, ви їх можете розрізати навпіл, запекти, а вже потім морозити. Таким чином із кабчаків вийде зайва рідина, вони стануть м'якими та компактними".
Смак таких заморожених кабчаків буде дуже ніжним і водночас насиченим, причому вони зовсім не втратить своїх корисних властивостей. Дарка Озерна розповідає:
"Запечений кабачок м'якший, концентрованіший, його смак збережеться".
Також, ці 5 правил врятують вам життя: як правильно вибрати оселедець і чим його можна замінити.