Як правильно зберігати їжу і не викидати гроші на помийку
Вчені виявили, що розпливчасті рекомендації, такі як "зберігати в сухому прохолодному місці", не дають чіткої інформації споживачам. Багато людей покладаються на надруковані дати, а не використовують свої органи чуття для визначення свіжості продуктів.
Важливо вчити людей перевіряти їжу на дотик і запах, оскільки багато свіжих продуктів не мають дат. Ще однією проблемою є те, що дати зникають після відкриття упаковки, і споживачі втрачають інформацію про термін придатності.
Відповідно, вчений Лукас Паркер радить купувати менше продуктів і частіше відвідувати магазини, щоб зменшити кількість харчових відходів. Дослідження вказує на те, що особисті дії важливі для зменшення марнотратства.
Результати дослідження наразі обговорюються з урядом і промисловістю для пошуку практичних рішень.
Крім того, Знай.ua повідомляв,сало подешевшало, а бекон дорожчає на очах: як змінилися цінники на копчені м’ясні вироби