Як приготувати банош зі шкварками: зірка "МастерШеф" Ярославський поділився рецептом

Як приготувати банош зі шкварками: зірка "МастерШеф" Ярославський поділився рецептом

Цю страву можна приготувати банош зі шкварками і на плиті, використовуючи відповідну каструлю. Для найкращого результату краще приготувати банош зі шкварками на жирній домашній сметані.

Банош зі шкварками має гірське походження і є класикою української кухні. Володимир Ярославський рекомендує приготувати банош зі шкварками на відкритому вогні, щоб отримати ще кращий смак.

Корисні поради:

  • Для приготування баношу зі шкварками використовуйте дрібно змелену кукурудзяну крупу, щоб страва зварилася швидше.
  • Не робіть банош зі шкварками надто густим, адже з часом він ще більше загусне.
  • Якщо сметана для приготування баношу зі шкварками здається занадто жирною, розведіть її водою.

Також радимо приготувати банош зі шкварками разом з іншими стравами на відкритому вогні, такими як кулиш на свинині та бограч-гуляш — ці страви зможуть нагодувати 10 осіб.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Сметана 30% — 500 мл
  • Вода — 500 мл
  • Кукурудзяна крупа — 170 г
  • Бринза — 150 г
  • Свиняча грудинка — 200 г
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  1. Налийте воду в казанок і доведіть до кипіння. Додайте сметану і трохи солі, добре перемішайте і доведіть до кипіння.

  2. Поступово всипайте кукурудзяну крупу, постійно помішуючи лопаткою. Зменшіть вогонь і варіть кашу на повільному вогні, періодично помішуючи, протягом 15-20 хвилин.

  3. Коли каша буде готова, зніміть казанок з вогню. Додайте натерту бринзу і доведіть до смаку сіллю. Накрийте і дайте каші настоятися.

  4. Наріжте грудинку і обсмажте до золотистого кольору. Готові шкварки додайте в казанок з баношем. Подавайте банош зі шкварками з зеленню за смаком. Якщо ви не вживаєте м'ясо, можна приготувати банош зі шкварками з овочевою засмажкою.

Читайте також:

Це смачніше, ніж окрошка: зірка "Мастер Шеф" дала простий рецепт холодного супу

Ідеальне поєднання: рецепт оригінального салату з морквою по-корейськи та грибами

Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Поделиться сюжетом

Последние новости

Электроэнергия в отопительный сезон: как снизить расходы на коммуналку

BBC подсчитало число потерь элитных войск РФ в Угледаре

Значительного повышения ждать не стоит: украинцам рассказали, сколько составит индексация пенсий в 2025 году

Скоро на экранах: "Крик 7" и его непростая дорога к релизу

Чем владеет "слуга народа" и руководительница МСЭК Татьяна Крупа, которую поймали на коррупции: расследование журналистов

Обворовала 95-летнюю бабушку: в Одессе судили мошенницу, которая выдавала себя за врача

Правила мобилизации изменяются: в ТЦК пойдут 17-летние юноши

Помощь с фейковой инвалидностью: в Харькове разоблачили новую схему для уклонистов

Простой рецепт вкуснейшего грибного паштета: как удивить гостей за столом

Газ больше не будет съедать бюджет: как снизить потребление дома

Ошибка нового премьер-министра Британии, - военный эксперт об отсутствии разрешения на удары Storm Shadow по РФ

От 1200 до 2 500 грн: украинцам выплатят единоразовую помощь

Атака по аэродрому Борисоглебск в РФ: в сети показали новые спутниковые кадры

Цены в Украине будут "прыгать": появился прогноз на стоимость продуктов, доллара и горючего в октябре

Не только Лох-Нес: украинские драконы, которые могут составить конкуренцию мифическим монстрам