Як приготувати бефстроганов: простий рецепт від судді "Мастер Шеф" Мартиновської
Переможниця одного з сезонів, а тепер суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська як приготувати бефстроганов – яловичину у вершково-томатному соусі.
"Це насправді гарна французька класика, а не просто телятина/яловичина у вершках", – відзначила зірка "Мастер Шеф".
Щоб приготувати бефстроганов, "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська бере такі інгредієнти:
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- печериці - 200 г
- яловиче філе - 400 г
- часник - 2 зуб.
- вершкове масло або олія оливкова
- паприка копчена
- томатна паста - 2 ст.л.
- біле вино - 50 мл
- бульйон насичений мʼясний (або сухий)
- вершки жирні - 100 мл
- чебрець, сіль, перець - за смаком
- перець солодкий - 1-2 шт.
Яловичу вирізку "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська нарізає смужками приблизно 5 см довжиною і 1 см товщиною, на розігрітій пательні або грилі злегка обсмажує мʼясо з обох боків. Або ж можна обсмажити мʼясо цільним шматком, як на ростбіф, дати відпочити й потім нарізати смужками.
Мʼясо поки прибираємо на тарілку, а на тій же пательні обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю та часник. Додаємо нарізані печериці та смажимо до румʼяності.
Після цього "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська вливає вино, додає томатну пасту та перемішує. Наливаємо бульйон, додаємо паприку, сіль, перець, листочки чебрецю та уварюємо соус.
Далі зірка "Мастер Шеф" додає вершки та дає соусу покипіти 5 хвилин. В готовий соус викладаємо шматочки мʼяса та прогріваємо його кілька хвилин.
"Гарно пасує також дрібка гострого перцю в кінці і подрібнені мариновані огірки", – додала "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська.