Як приготувати французькі булочки бріош: зірка "МастерШеф" Ярославський поділився своїм рецептом

Як приготувати французькі булочки бріош: зірка "МастерШеф" Ярославський поділився своїм рецептом

Сьогодні ми навчимося приготувати французькі булочки бріош — класичний вид випічки, який шеф Володимир Ярославський рекомендує для бургерів та хотдогів. Цей рецепт обов'язково варто спробувати!

Що таке бріош?

Це французькі булочки, що вирізняються своєю пишністю та ніжністю. За традиційною технологією, тісто для бріошів має підходити тривалий час. Спочатку його замішують як звичайне дріжджове, дають піднятися, а потім зупиняють процес ферментації охолодженням. У холоді тісто витримують добу, після чого формують у невеликі форми. Завдяки цьому булочки виходять високими та повітряними. Щоб не витрачати багато часу, ви можете приготувати французькі булочки бріош за спрощеним рецептом від шефа Ярославського.

Як приготувати французькі булочки бріош?

  1. Нагрійте молоко до 35 °C і налийте його у велику миску.
  2. Додайте 15 г цукру, 70 г борошна і сухі дріжджі. Перемішайте віничком і накрийте миску рушником. Залиште на 20–30 хвилин при кімнатній температурі, щоб дріжджі активувалися і суміш почала пінитися.
  3. Додайте 2 яйця, решту борошна та сіль. Замісіть гладке, нелипке тісто.
  4. Додайте нарізане холодне масло і замішуйте, поки масло повністю не вмішається в тісто.
  5. Накрийте тісто рушником і дайте йому добре піднятися.
  6. Коли тісто підніметься, розділіть його на шматочки по 90–100 г і сформуйте круглі булочки для бургерів та овальні для хотдогів.
  7. Викладіть сформовані булочки у форми і дайте їм підійти у теплому місці, щоб вони збільшилися приблизно в 3,5 рази.
  8. Збовтайте залишене яйце виделкою і змастіть булочки за допомогою пензлика.
  9. Випікайте бріоші при 190 °C протягом 15 хвилин. Для найкращого результату використовуйте режим верхнього нагріву з конвекцією. Рекомендується також поставити на нижній рівень духовки пательню з водою, щоб булочки вийшли особливо ніжними та пишними.

Важливо: Щоб приготувати французькі булочки бріош успішно, важливо використовувати якісні дріжджі. Найкраще підходять щойно відкриті сухі дріжджі. Якщо ви використовуєте свіжі дріжджі, візьміть 30 г. Щоб тісто добре підійшло, помістіть його у теплу духовку, поруч поставте сотейник з окропом для створення оптимальних умов.

Завдяки цьому рецепту ви зможете легко приготувати французькі булочки бріош, які стануть відмінною основою для бургерів і хотдогів або просто смачним доповненням до вашого столу.

Недостатньо стажу для виходу на пенсію: що можна зробити, щоб не залишитись без виплат на старості

Українців чекає низка виплат у липні: від яких організацій можна отримати грошову допомогу

Бусом привезли до ТЦК: чоловік категорично відмовився від мобілізації, чим закінчилась історія

Поделиться сюжетом

Последние новости

Госэкоинспекция назвала крупнейших нарушителей за неделю: ущерб на миллионы гривен

Простые и вкусные голени в духовке: доступный ужин за полчаса

Пенсионерам пообещали баснословные деньги: выплатят до 21 000 грн

Субсидии начислят тем, кто раньше не имел этого права: кого уже ждут в ПФУ

В школах на переменах хотят запретить русский язык: стало известно, будут ли наказывать штрафами

В Беларуси задержали женщину дома, откуда было снято падение дрона

Унаследовала богатство: "дешевая" картина превратила женщину в миллионершу

В группе JKX подтвердили, что компании Боголюбова и Коломойского почти 8 лет войны в Украине финансировали Россию

Коррупция и элитная недвижимость: в СМИ выпустили расследование о депутате Железняке

Минобороны назвало число погибших военных в плену РФ

Хватит десяти минут: рецепт "невидимого" яблочного пирога с начинкой, видео

Украинцам объявили о новых выплатах в октябре: нужно поторопиться, чтобы хватило на всех

В Х заметили неприятный нюанс в отъезде певицы Alina Pash в США

Нардеп от Порошенко по-своему понял слова лидера о том, что должен быть на фронте: купил лакшери виллу на островах, - эксперт

Запрет русского языка в школах: нельзя будет общаться даже на переменах детали законопроекта