Як приготувати яблучний зефір: "Мастер Шеф" Глинська розкрила фірмовий рецепт

Як приготувати яблучний зефір: "Мастер Шеф" Глинська розкрила фірмовий рецепт

Яблучний зефір — це не лише смачний десерт, а й справжня кулінарна майстерність, яка принесе задоволення вам і вашим близьким.

Ми розглянемо покроковий процес, як приготувати яблучний зефір у домашніх умовах від Лізи Глінської. Всього за кілька простих етапів ви зможете створити ніжний, повітряний десерт, який вразить усіх своїм смаком та виглядом.

Підготовка яблучного пюре

Перший крок на шляху до приготування яблучного зефіру — це приготування яблучного пюре. Для цього вам знадобляться свіжі яблука. Почніть з того, що розріжте яблука на четвертинки та видаліть серцевину. Далі існує два способи приготування пюре: можна поставити нарізані яблука в мікрохвильову піч на 15-25 хвилин або ж вистелити деко пергаментом і покласти яблука, запікаючи їх у розігрітій до 170°C духовці протягом 20-25 хвилин. Після запікання розчавте яблука блендером і процідіть через дрібне сито. Якщо пюре вийшло занадто рідким, помістіть його в каструлю і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, поки не досягнете необхідної консистенції.

Основні інгредієнти

Для приготування яблучного зефіру вам знадобляться такі інгредієнти: 150 г яблучного пюре, 100 г цукру, 40 г тримоліну, 30 г білка, 100 мл води, 250 г цукру (додатково) та 8 г агар-агару.

Приготування яблучного зефіру

Перенесіть яблучне пюре у чашу блендера, додайте 100 г цукру та тримолін. Одночасно в каструлі нагрівайте воду з агар-агаром до кипіння, постійно помішуючи. Потім додайте решту цукру і варіть до температури 108-109°C, поки не з’явиться "тонка нитка". У мисці з яблучним пюре поступово вливайте гарячий сироп, продовжуючи збивати на середній швидкості. Змішування має тривати кілька хвилин, поки маса не стане щільною та не зберігатиме форму. Після цього помістіть масу у кондитерський мішок із зірчастою насадкою.

На завершення викладіть зефірну масу на пергамент і залиште стабілізуватися на 10-12 годин.

Оформлення та подача

Коли ваш яблучний зефір затвердіє, складіть половинки зефіру разом і обваляйте їх у цукровій пудрі або декстрині для додаткового смаку.

Читайте також:

Як швидко приготувати український холодець: Клопотенко розкрив ідеальний рецепт

Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки від переможниці "Мастер Шеф": смачно та красиво

Торт "Наполеон" з неймовірно ніжним кремом: рецепт від шеф-кухаря Клопотенка

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев