Як приготувати молоду картоплю: топ-3 рецептів від зірки «МастерШеф»
Ми пропонуємо три простих рецепти від учасника «МастерШеф» Дмитра Касапа, які допоможуть вам легко приготувати молоду картоплю для будь-якого дня. Молода картопля – це не тільки смачно, але й корисно. Знайти її можна в будь-якому магазині або на ринку. Читайте далі, як приготувати молоду картоплю кількома смачними способами.
1. Молода картопля з кропом
Інгредієнти:
- Молода картопля – 1 кг
- Зубок часнику – 2 шт.
- Пучок кропу
- Вершкове масло – 100 г
- Чорний мелений перець – за смаком
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 1–1,5 л
Приготування:
- Щоб приготувати молоду картоплю, почніть з того, що помийте і очистіть картоплю. Велику картоплину розріжте, дрібну залиште цілою.
- Помістіть молоду картоплю в каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала картоплю на 1–2 пальці.
- Доведіть до кипіння, посоліть і варіть під кришкою на середньому вогні 15–20 хвилин.
- Поки вариться картопля, приготуйте заправку: подрібніть кріп, пропустіть часник через прес, змішайте з кропом, додайте сіль і перець.
- Коли молода картопля буде готова, злийте воду, трохи підсушіть картоплю на повільному вогні, періодично струшуючи каструлю.
- Додайте до картоплі кріп з часником і вершкове масло, накрийте кришкою і кілька разів струсніть, щоб все перемішалося.
2. Молода картопля у сметані з часником
Інгредієнти:
- Молода картопля – 1 кг
- Зубок часнику – 2 шт.
- Пучок кропу
- Вершкове масло – 100 г
- Сметана – 300 г
- Сіль за смаком
Приготування:
- Щоб приготувати молоду картоплю у сметані, спочатку помийте картоплю та відваріть її в підсоленій воді.
- Очистіть картоплю від шкірки.
- Подрібніть кріп та часник.
- Приготуйте сметанну заправку: змішайте сметану з кропом і часником, додайте сіль.
- Варіть молоду картоплю 30–35 хвилин, потім злийте воду і трохи підсушіть картоплю на слабкому вогні без кришки.
- Додайте масло і перемішайте, потім викладіть картоплю в миску, полийте сметанною заправкою. Накрийте кришкою та дайте настоятися 7–10 хвилин.
3. Смажена молода картопля
Інгредієнти:
- Молода картопля – 700 г
- Зубок часнику – 2–3 шт.
- Пучок кропу
- Розмарин – 2 гілочки
- Рослинна олія – 100 мл
- Чорний мелений перець – за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
- Щоб приготувати молоду картоплю смаженою, почніть з того, що помийте і очистіть картоплю.
- Розріжте велику картоплю навпіл, дрібну залиште цілою.
- Розігрійте олію в сковороді, викладіть картоплю та обсмажте до золотистої скоринки з усіх боків. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні 15 хвилин.
- Додайте розмарин і смажте ще 5–10 хвилин. В кінці посоліть і поперчіть.
- Подрібніть кріп, часник пропустіть через прес. Готову картоплю посипте кропом і часником, накрийте кришкою і дайте постояти кілька хвилин.
Недостатньо стажу для виходу на пенсію: що можна зробити, щоб не залишитись без виплат на старості
Українців чекає низка виплат у липні: від яких організацій можна отримати грошову допомогу
Бусом привезли до ТЦК: чоловік категорично відмовився від мобілізації, чим закінчилась історія