Як смачно приготувати рибу: геніальний рецепт від переможниці "Мастер Шеф" Глінської
Цього разу зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська на своїй сторінці в Instagram розповіла, як смачно та оригінально приготувати рибу.
Це дуже проста та швидка в приготуванні страва, неймовірно корисна та смачна, і головний секрет тут – це імбирно-соєвий соус.
Рецепт розрахований на чотири порції. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використала 600 г філе сьомги, але з цим соусом смачною буде будь-яка риба.
Щоб приготувати суперсмачний і ароматний імбирно-соєвий соус, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- мед - 50 г
- олія - 40 г
- соєвий соус - 100 г
- корінь імбиру - 20 г (натертого)
- лимонний сік - 20 г
- часник - 2 зуб.
Крім того, для подачі нам знадобиться зелена цибуля, кунжут та трішки перцю чилі.
Імбир "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська натирає на дрібній тертці, а часник просто дуже дрібно нарізає.
В сотейнику змішуємо соєвий соус, олію, мед, лимонний сік, додаємо часник та імбир, ставимо на вогонь та на малому вогні проварюємо соус до загущення, постійно його помішуючи. Готовий соус знімаємо з плити та лишаємо, щоб він трохи охолонув.
Філе сьомги "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розрізала на порційні шматки приблизно по 150 г.
На деко, застелене пергаментом, викладаємо шматки риби та відправляємо її в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 10 хвилин. Після цього поливаємо сьомгу імбирно-соєвим соусом і відправляємо в духовку ще приблизно на 5 хвилин.
Готову рибу викладаємо на тарілку та прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею, тоненькими кільцями перцю чилі та насінням кунжуту.