Як смачно приготувати рибу з картоплею: простий рецепт від фіналістки "Мастер Шеф"
Цього разу у себе в Instagram зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася рецептом неймовірно смачної та ароматної риби з картоплею.
Зірка "Мастер Шеф" використала дорадо, але за цим рецептом смачною буде будь-яка риба. Підійде будь-яка біла риба (сібас, кінг-кліп, мерлуза, судак, тріска, камбала). Можна використовувати і червону, але з білою буде краще.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:
- дорадо - 2 шт.
- картопля - 2 шт.
- помідори - 2 шт.
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 анчоус (можна і без нього)
- 3 зуб. часнику
- 1 ч.л. сушеного базиліку
- сіль і мелений перець - за смаком
- 100 г оливок
- петрушка - за бажанням
Крім того, для заливки "Мастер Шеф" Ольга Рябенко використала 70 г оливкової олії, 1 ч.л. паприки, 1 ч.л. сушеного імбиру та 70 г води.
Рибу зірка "Мастер Шеф" одразу чистить, розбирає на філе та видаляє кісточки. Картоплю чистимо та нарізаємо кільцями. Помідори також нарізаємо кільцями, а часник – дрібно.
На розігрітій пательні з 1 ст.л. олії обсмажуємо часник із анчоусом приблизно дві хвилини. На часник викладаємо шар із кілець помідорів, посипаємо сушеним базиліком і підсолюємо. Зверху викладаємо картоплю.
Змішуємо всі інгредієнти для заливки та заливаємо цією сумішшю картоплю. Під кришкою готуємо до готовності картоплі.
Після цього зверху на картоплю викладаємо філе риби, солимо, перчимо, додаємо оливки, дрібно нарізану петрушку, поливаємо соусмо і готуємо ще приблизно сім хвилин.