Як смачно запекти курку: фіналіст "Мастер Шеф" поділився божественним рецептом гомілок
На своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати смачнющі запечені гомілки з овочами в пряному соусі.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- гомілки - 12 шт.
- картопля - 3-4 шт.
- цибуля - 1 шт.
- гриби - 6-8 шт.
Для соусу нам знадобляться:
- кетчуп - 4 ст.л.
- соєвий соус - 6 ст.л.
- сіль - 3 ч.л
- сухий часник - 2 ч.л.
- перець чорний мелений - 1 ч.л.
- паприка копчена - 2 ч.л
- коріандр мелений - 2 ч.л
- мед - 2 ст.л
- олія - 2 ст.л
- вода - 6 ст.л
Картоплю добре вимиваємо, чистити не потрібно. Частину картоплі "Мастер Шеф" Микола Люлько нарізає шайбами товщиною 1 см, а частину дольками. Картоплю, нарізану шайбами, викладаємо на дно форми для запікання.
З гомілок фіналіст "Мастер Шеф" відрізав кінці кісточок, щоб більше влізло в форму, але можна обійтися й без цього. Викладаємо курку зверху на картоплю.
Цибулю також ріжемо товщиною в 1 см і рівномірно розкладаємо між картоплею та гомілками. А зверху викладаємо розрізані навпіл гриби та картоплю дольками.
Щоб приготувати соус, просто змішуємо всі інгредієнти. Заливаємо курку з овочами соусом, накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
"Взагалі зрозумів для себе, що люблю готувати з гомілок, бо це смачно, швидко та доступно", – додав "Мастер Шеф" Микола Люлько.