Як варити кукурудзу: правильний рецепт від переможниці "Мастер Шеф"
Переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як правильно обирати кукурудзу, як її смачно готувати та їсти.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська пояснила, що при виборі кукурудзи перше, на що треба звертати увагу, це якість листочків – вони мають бути салатово-зеленими, не вʼялими, це говорить про те, що кукурудза свіжа.
Наступний крок – розкриваємо листя та дивимося на качан – зернятка мають бути максимально світлими. Крім того, зернятка кукурудзи мають бути випуклими, без виїмок по центру, бо зазвичай такі виїмки має кормова кукурудза, яка є жорсткою та несолодкою.
Щоб смачно приготувати кукурудзу, "Мастер Шеф" Ліза Глінська використовує лише воду, сіль і вершкове масло. Зачищаємо качани від листя, волосся, за необхідності зрізаємо носик кукурудзи, де майже немає зерен.
На дно каструлі "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає листя кукурудзи, зверху качани та заливає окропом, без додавання солі.
"Це дуже важливий момент: не холодну воду, а саме окріп", – наголосила "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська.
Молоду кукурудзу варимо приблизно 15 - максимум 20 хвилин, а потім вимикаємо вогонь і даємо кукурудзі постояти в воді ще 15 хвилин. Гарячі качани кукурудзи "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змащує вершковим маслом, підсолює – і можна насолоджуватися.