Як запекти качку в духовці, щоб вона була смачною: покроковий рецепт

Як запекти качку в духовці, щоб вона була смачною: покроковий рецепт

Приготування запеченої качки – це не просто кулінарний процес, а справжнє мистецтво, яке потребує уваги до деталей та любові до їжі.

Блогер Андрій Клюс поділився рецептом, що дозволяє отримати ніжну та смачну запечену качку, використовуючи прості, але важливі етапи, такі як засолка, обпалювання та маринування.

Перший етап: Засолка качки

Перше, з чого починається приготування, – це засолка качки. Цей етап є критично важливим для досягнення соковитості м’яса. Для засолки потрібно приготувати 6-відсотковий соляний розчин. Це означає, що на 2,5 літри води слід використати 150 грамів солі. У цей розчин ми поміщаємо цілу качку, яка повинна просолитися протягом ночі. Саме завдяки цій процедурі запечена качка буде соковитою і смачною.

Обпалювання: важливий етап

Після засолки качку необхідно обпалити, щоб позбавитися волосся, яке може залишитися на шкірі. Для цього використовують пальник, яким обпалюють шкіру з обох сторін. Цей етап також важливий для того, щоб шкіра була хрусткою та апетитною. Як тільки обпалювання завершено, можна переходити до наступних етапів приготування.

Підготовка до запікання

На цьому етапі качка готова до маринування. Ми беремо один апельсин і нарізаємо його на чотири частини, після чого фаршируємо качку. Залишки апельсина можна використати для підмаринування з використанням спецій: чорного перцю, солі, італійських трав, а також оливкової олії. Всі ці інгредієнти дозволять нашій запеченій качці отримати неповторний смак.

Запікання качки

Тепер настав час запікання! Качку слід помістити в розігріту духовку на 150 градусів на одну годину. Після цього її потрібно перевернути і запікати ще 30 хвилин на більш високій температурі. Під час запікання не забувайте про гарнір – апельсини, які можна підсмажити на деку. Це не лише додасть аромату, а й створить візуально привабливу подачу страви.

Подача та дегустація

Коли качка буде готова, її потрібно дістати з духовки та дати відпочити. Потім нарізаємо її на порції, подаємо на тарілку, прикрашаємо апельсинами і поливаємо малиновим соусом. Ця запечена качка з гарніром стане справжньою окрасою будь-якого столу.

Читайте також:

Як швидко приготувати український холодець: Клопотенко розкрив ідеальний рецепт

Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки від переможниці "Мастер Шеф": смачно та красиво

Торт "Наполеон" з неймовірно ніжним кремом: рецепт від шеф-кухаря Клопотенка

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев