Як засолити рибу: фіналіст "Мастер Шеф" показав простий і найсмачніший рецепт
На своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як просто засолити ідеальну рибку.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти (на 6 макрелей чи скумбрій):
- сіль камʼяна чи морська (велике зерно) - 850 г
- цукор - 150 г
- цедра з 3 лимонів
- духмяний перець - 1 ч.л.
- чорний перець горошком - 1 ч.л.
- лавровий лист - 3 шт.
Крім того, зірка "Мастер Шеф" радить додавати будь-які ваші улюблені спеції, наприклад, розмарин, бадьян, корицю, мʼяту.
Рибу чистимо. Солити її можна як патрану (буде солитися швидше), так і цілою (вийде довше).
Змішуємо всі інгредієнти для маринаду та пересипаємо цією сумішшю зачищену рибу.
"Не бійтесь засипати, зайвої солі риба не візьме!", – наголосив "Мастер Шеф" Микола Люлько.
Після цього ховаємо рибу в холодне місце, а вже через добу можна її спробувати на рівень посолу. Зірка "Мастер Шеф" солив макрель 48 годин. Коли рівень посолу вас влаштує, просто змийте зайву сіль з риби і можна смакувати.
"І самий важливий момент - це не тримати готову посолену рибу довго в холодильнику, вона занадто смачна, щоб просто там лежати", – додав "Мастер Шеф" Микола Люлько.
Раніше "Мастер Шеф" Микола Люлько запропонував українцям приготувати салат Шопський. Для цього нам знадобляться:
Жовтий помідор - 300 г
Червоний помідор - 300 г
Перець болгарський - 300 г
Огірок - 200 г
Червона цибуля - 50 г
Бринза - 150 г
Маслини - 120 г
Гірчично-лимонна заправка - 140 г
Всі овочі миємо, чистимо, нарізаємо великими хаотичними шматочками, а цибулю кільцями. Розкладаємо овочі по тарілці, поливаємо заправкою, натираємо зверху сир та прикрашаємо салат маслинами.