Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила
Знання правильного часу для збирання врожаю гарбузів може мати вирішальне значення для їх якості та збереження.
То як визначити, коли саме зривати ці стиглі, помаранчеві скарби з лози, щоб зберегти врожай гарбуза правильно?
Насамперед, важливо розуміти сезон зростання гарбузів. Гарбузи – теплолюбні культури, які процвітають у літні місяці. Їм потрібно багато сонячного світла та тепла, щоб нормально рости та дозрівати.
Зазвичай гарбузам потрібно близько 75-100 днів, щоб повністю дозріти з посадки насіння.
Після того, як ви розрахували гаданий вегетаційний період, ви можете почати стежити за ознаками дозрівання гарбузів. Найочевидніша ознака — це колір гарбуза.
У міру просування сезону яскравий зелений відтінок гарбуза поступово зміниться на насичений, глибокий помаранчевий. Ця зміна кольору – надійний показник того, що ваші гарбузи готові до збирання врожаю.
Ще одна порада, яка допоможе вам зберегти врожай гарбуза правильно - стебло також дає цінну інформацію про стиглість.
Коли гарбуз повністю дозріє, стебло стане коричневим і почне в'янути. Це явний сигнал, що настав час збирати гарбузи.
Ще одна корисна порада щодо визначення відповідного часу для збирання врожаю гарбузів — огляд їхньої шкірки.
Повністю дозрілий гарбуз матиме жорстку і тверду шкірку, що вказує на те, що вона досягла піку зрілості.
З іншого боку, якщо шкірка м'яка на дотик або легко проколюється, це ознака того, що гарбуз ще незрілий і йому потрібно більше часу, щоб вирости.
Джерело: originalorganics .
Читайте також:
Як правильно підгодувати редиску та не зіпсувати врожай: популярні помилки
Виросте соковита та хрумка: чим підгодувати капусту після висадки у відкритий ґрунт
Не пропустіть важливий термін: які фруктові дерева потрібно обрізати навесні для врожаю