Якщо просто картопля набридла: суддя "Мастер Шеф" Ярославський дав простий і дуже смачний рецепт
Цього разу у себе в Instagram зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати картопляні ньокі.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- 500 г очищеної натертої картоплі (краще брати жовті сорти)
- 1 маленьке яйце
- 90-100 г пшеничного борошна
- 70 г пармезану (можна замінити на будь-який інший витриманий сир)
- 5 г солі
- мускатний горіх
Частину картопляного пюре можна заміняти на батат, моркву, гарбузове пюре - буде дуже смачно.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський попередньо запікає хвилин 40 картоплю, охолоджує її, а потім натирає на тертці. Можна робити пюре з відвареної картоплі, але звертайте увагу на вологість — воно має бути сухим.
Додаємо до картоплі яйце, борошно, сіль, мелений мускатний горіх, тертий пармезан і швидко замішуємо тісто.
"Формую овальні вироби, не забуваю підпилювати борошном стіл, овальні вже можна використовувати. Але якщо будете робити з соусом, то краще зробити «бороздочки» виделкою або дощечкою!", — пояснює "Мастер Шеф" Ярославський.
Відварюємо ньокі в підсоленій воді, поки не вспливуть, а потім ще хвилинку. Перекладаємо в пательню з соусом на ваш смак (хоч овочевий, хоч сирний, хоч просто мʼясне рагу) - і смакуємо.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський додав, що ньокі також дуже смачні на наступний день, якщо їх підсмажити на пательні. Крім того, їх можна зберігати замороженими.