Ідеальна осіння страва: рецепт грибної юшки від зірок "Мастер Шеф"
Учасники кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ірина Давиденко та Дмитро Чикало зібралися разом, аби показати, як приготувати смачну грибну юшку з галушками.
"Наступила осіння пора, а це означає, що більшість з вас відправиться до лісу за грибами. Тож ми з Дмитром показуємо вам рецепт сезонної грибної юшки", – відзначила "Мастер Шеф" Ірина Давиденко.
Для приготування грибної юшки зірки "Мастер Шеф" використали такі інгредієнти:
- гриби (можна брати і свіжі, і сушені, і заморожені)
- цибуля
- морква
- корінь фенхелю
- картопля
- вода або бульйон
- яйця - 1-2 шт.
- борошно - 4-6 ст.л.
- сметана - 180 г
- олія, сіль, перець горошком, лавровий лист
- також можна додавати українські спеціі: сушений кріп, копчена сушена цибуля, бузина, чабрець, сушений часник
Цибулю нарізаємо чвертькільцями, моркву – півкільцями, фенхель – дрібно, печериці – шматочками середнього розміру. Також зірки "Мастер Шеф" використали попередньо замочені білі сушені гриби та заморожені, але радять використовувати саме свіжі.
У каструлі зірки "Мастер Шеф" розігрівають невелику кількість олії. Обсмажуємо спершу моркву, слідом додаємо цибулю, далі фенхель, а потім свіжі гриби та обсмажуємо все разом.
Додаємо заморожені та розмочені сушені гриби, подрібнені в ступці спеції та трави, сметану, заливаємо все водою та варимо. Коли закипить, додаємо нарізану картоплю та варимо приблизно 15 хвилин.
Тим часом готуємо тісто для галушок: змішуємо борошно з сіллю та яйцями до консистенції густої сметани. Ложкою кидаємо в киплячу юшку тісто, варимо ще до 5 хвилин – і готово.
Свіжу зелень дрібно нарізаємо та додаємо вже в тарілку при подачі юшки.