Ідеальне поєднання смаків: "Мастер Шеф" Клопотенко та Саніна дали цікавий рецепт запеченої риби
Євген Клопотенко в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна", зірковою гостею якого стала популярна співачка, фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна, вирішив приготувати запечену форель із бекмесом (сиропом із кавуна). Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (шоб подивитися відео, проскрольте вниз).
Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- кавун - 1 шт.
- форель - 2 шт.
- бринза до смаку
- сіль і перець до смаку
- сік лимона - 1-2 ст. л.
- чебрець до смаку
- олія - 1 ст. л.
Спершу Євген Клопотенко миє кавун, чистить його від шкірки, а м'якоть перебиває за допомогою блендера до однорідності. Проціджуємо перебитий кавун через сито, аби позбутися кісточок.
Кавуновий сік виливаємо в каструлю та варимо 3-4 години (або готуємо на паровій бані приблизно 12 годин).
Далі Євген Клопотенко береться готувати рибу. Випатрану форель з усіх боків солимо та перчимо, додаємо лимонний сік і чебрець. Після цього фаршируємо рибу бринзою.
Викладаємо фаршировану форель у форму для запікання, змащену олією, та відправляємо рибу в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.
Перед подачею Євген Клопотенко змащує запечену форель бекмесом. Ця страва буде чудовим варіантом або для святкового столу, або для романтичної вечері.