Ідеальне поєднання тіста та начинки: "Мастер Шеф" Литвинова дала простий рецепт смачнющого пирога
Цього разу на своїй сторінці в Instagram колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати татарський тришаровий пиріг.
"Хрустке тісто в поєднанні з сухофруктами та горіхами, це ТОПЧИК👌🏻", – радить "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Для тіста "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти (на форму діаметром 28 см):
- борошно - 350 г
- сметана - 100 г
- сода - 1 ч.л.
- дрібка солі
- цукор - 70 г
- вершкове масло - 100 г
- яйце - 1 шт.
Для начинки:
- грецький горіх - 150 г
- цукор - 50 г
- курага - 350 г
Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змішує борошно з содою, а сметану з яйцем і цукром до однорідності. Змішуємо сухі та вологі інгредієнти, додаємо вершкове масло та замішуємо тісто.
Щоб приготувати начинку, в чаші блендеру перебиваємо горіхи з цукром, а також окремо курагу (якщо вона дуже суха, додайте 1 ч.л. води)
Тісто ділимо на дві рівні частини. Одну одразу розкачуємо та викладаємо в форму, формуючи невеликий бортик. На тісто викладаємо подрібнені горіхи.
Другу половину тіста ділимо ще на дві частини. Одну з них розкачуємо в коло за діаметром форми, накриваємо ним горіхи та закріпляємо краї. Далі викладаємо шар кураги, а зверху накриваємо тістом і знову закріпляємо краї.
"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова відправляє татарський тришаровий пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.