Ідеальне поєднання: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого гарбузового крем-супу
Зірка кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 13" Альона Московченко поділилася з українцями рецептом неймовірно смачного гарбузово-сочевичного супу з мідіями.
Щоб приготувати такий оригінальний гарбузовий суп, "Мастер Шеф" Альона Московченко бере такі інгредієнти:
- гарбуз – 500 г
- м’ясо мідій – 100 г 🦪
- мідії в мушлях – 100 г 🦪
- цибуля порей – 1 шт.
- часник – 5 зуб.
- червона сочевиця – 100 г
- пармезан – 50 г
- перець чилі – 0,5 стручка
- томати чері – 200 г
- оливкова олія/вершкове масло – 50 г
- сіль, перець, цукор – за смаком
- чебрець – 4-5 гілочок
Гарбуз та порей зірка "Мастер Шеф" нарізає невеликими шматочками, перець чилі – тоненькими кільцями, часник – дрібно.
Розігріваємо каструлю з товстим дном, наливаємо оливкову олію або розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо часник і обсмажуємо його 30 секунд. Після цього додаємо мідії очищені та в мушлях, перець чилі, спеції та тушкуємо три хвилини.
Готові мідії з бульйоном зірка "Мастер Шеф" перекладає в миску, а в ту саму каструлю відправляє порей, листочки чебрецю, бланшовані помідори, промиту сочевицю та нарізаний гарбуз.
Все перемішуємо, додаємо бульйон із мідій та доливаємо в каструлю воду, щоб вона повністю вкрила овочі з сочевицею. За смаком додаємо сіль, перець, цукор і варимо до готовності.
У готовий суп "Мастер Шеф" Альона Московченко додає тертий пармезан і блендером перетворює все на пюре. У крем-суп додаємо мʼясо мідій та перемішуємо. Мідіями в мушлях прикрашаємо страву при подачі.