Ідеальне тісто для вареників і пельменів: шеф-кухар розкрила правильний рецепт
Вареники з таким тістом готувати дуже просто та приємно, бо воно не липне до рук та столу, дуже мʼяке, еластичне та слухняне.
Це тісто так само ідеально підійде і для пельменів. Рецептом поділилася українська шеф-кухарка Валентина Кущ.
"З цим рецептом Ви будете ліпити вареники з задоволенням. Бо це тісто мʼяке, еластичне і приємне на дотик", – радить шеф-кухар.
Щоб приготувати ідеальне тісто для вареників, нам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 3 склянки
- вода (окріп) - 1 склянка
- сіль - дрібка
- яйце - 1 шт.
- олія - 30 г
Звісно, склянки, якими відміряємо борошно та окріп, мають бути однаковими.
В миску до борошна додаємо сіль, олію та яйце, вливаємо окріп та перемішуємо. Не виливайте окріп прямо на яйце, інакше воно згорнеться. Спочатку перемішуємо тісто ложкою, бо воно гаряче, а далі вимішуємо руками.
У нас має вийти мʼяке та еластичне тісто. За необхідності, якщо тісто трохи липне до рук, можна додати ще трохи борошна, але не більше 10-15 г.
Готове тісто накриваємо рушником і даємо йому відпочити та охолонути приблизно 10-15 хвилин, а потім можна розкачувати та ліпити вареники.
Шеф-кухар також показала, як красиво заліпити вареники: один спосіб – руками, а другий дуже простий та оригінальний – за допомогою палички. Техніку ліпки вареників ви можете подивитися на відео: