Ідеальне тісто та начинка: зірка "Мастер Шеф" дала простий рецепт домашніх чебуреків
Учасниця кулінарного шоу "Мастер Шеф - 12" Мирослава Пекарюк поділилася рецептом ідеальних чебуреків з хрустким тістом і соковитою мʼясною начинкою.
"Чебуреки за цим рецептом виходять неймовірно соковиті! А ще це тісто вбирає в себе мало олії", – радить "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк.
Для пивного тіста на чебуреки зірка "Мастер Шеф" бере:
- борошно - 800 г
- пиво (світле фільтроване) - 330 мл
- окріп - 100 мл
- сіль - 1 ч.л.
Інгредієнти для начинки:
- мʼясний фарш - 800 г
- цибуля - 450 г
- вода - 300 мл
- сіль - 1 ч.л.
- мелений перець - 0,5 ч.л.
- твердий сир, кріп - за смаком
У глибоку миску зірка "Мастер Шеф" вливає пиво, окріп, додає сіль і перемішує до її розчинення. Після цього всипаємо борошно та замішуємо еластичне тісто. Готове тісто загортаємо в пакет і відправляємо на пів години в холодильник.
Щоб приготувати начинку, "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк нарізає цибулю довільними шматками та разом із сіллю, перцем і водою перебиває її в блендері до однорідності. Додаємо перемелену цибулю до фаршу та перемішуємо.
Відщипуємо шматочок охолодженого тіста, тонко розкачуємо та вирізаємо з нього коло – для цього зручно використовувати кришку. На одну половину викладаємо фарш, додаємо тертий сир, дрібно нарізаний кріп, закриваємо чебурек і фіксуємо краї виделкою. Так формуємо всі чебуреки.
Смажити чебуреки треба в великій кількості добре розігрітої олії до золотистості з обох боків.