Ідеальні картопляні зрази від "Мастер Шефа" Литвинової: секрети приготування
На цей раз зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як можна зробити смачну закуску з картоплі з особливою начинкою.
Обсмажені до легкої скоринки, ці зрази стануть чудовою стравою для сімейної вечері чи обіду.
Для приготування картопляних зразів від "Мастер Шефа" Литвинової знадобляться такі інгредієнти:
- Картопля – 500-600 г
- Крохмаль – 30 г
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Сир Моцарелла – 100 г
- Шпинат – 100 г
- Гриби (шампіньйони) – 150 г
- Паприка – 1 год.
- Часник – 3 зубчики
- Рослинна олія для смаження
- Сіль та перець – за смаком
Картоплю очистіть, наріжте та зваріть до готовності. Злийте воду та приготуйте сухе пюре. До нього додайте крохмаль і яєчний жовток, ретельно перемішайте і дайте суміші охолонути, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Для начинки розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажте дрібно нарізані гриби з видавленим часником до напівготовності, додайте сіль і перець за смаком. Наприкінці додайте паприку та шпинат, перемішайте та приберіть з вогню, щоб начинка охолола.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, змочіть руки водою, візьміть трохи картопляного тіста, зробіть коржик, покладіть усередину трохи тертої моцарели і начинку з грибів зі шпинатом. Закрийте відразу і надайте їй форму.
Обсмажуйте зрази на розігрітій сковороді з олією на середньому вогні з обох боків, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.