Ідеальні мариновані огірки: фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт пікулів
Зірка "Мастер Шеф - 13" Альона Московченко показала, як приготувати пікулі – неймовірно смачні мариновані огірочки, яки можна їсти одразу чи закрити на зиму.
"Обов’язково спробуйте — це смакота!", – радить зірка "Мастер Шеф" Альона Московченко.
Для приготування пікулів "Мастер Шеф" Альона Московченко бере такі інгредієнти:
- огірки — 1 кг
- цибуля — 3 шт.
- сіль — 1 ст.л.
- вода — 120 мл
- цукор — 200 г
- оцет — 120 г
- куркума — 1 ч.л.
- французька гірчиця — 1 ст.л.
- гострий перець чилі — 1 шт.
"Мастер Шеф" Альона Московченко приготувала три такі порції, з 3 кг огірків у неї вийшло 8 баночок по 0,5 л.
Огірки нарізаємо кільцями. Якщо є, за бажанням можете використати хвилятий ніж для фігурного нарізання, як у зірки "Мастер Шеф". Цибулю нарізаємо пірʼям, а перець чилі – кільцями.
Складаємо нарізані огірки, цибулю та гострий перець в каструлю, додаємо воду, оцет, сіль, цукор, куркуму, французьку гірчицю та ставимо на вогонь. Готуємо приблизно пʼять хвилин після закипання, до зміни кольору огірків.
Далі є два варіанти, залежно від того, чи збираєтеся ви консервувати пікулі.
"Якщо хочете закатати як консервацію, розлийте гарячі огірочки по банках і залийте рідиною, в якій вони готувалися. Якщо бажаєте смакувати одразу, охолодіть і поставте в холодильник. Найсмачніші вони холодними", – пояснила "Мастер Шеф" Альона Московченко.