Ідеальний десерт на осінь: "Мастер Шеф" Глінська показала рецепт торту "Супер шоколад"

Ідеальний десерт на осінь: "Мастер Шеф" Глінська показала рецепт торту "Супер шоколад"

Цього разу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати торт "Супер шоколад".

Для шоколадного бісквіту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти (на роз'ємну форму діаметром 20 см і висотою 6 см):

  • 3 яйця
  • 230 г цукру
  • 100 г вершкового масла 82%
  • 30 мл рафінованої соняшникової олії
  • 40 г какао-порошку
  • 250 г борошна
  • 8 г харчової соди
  • 8 г розпушувача
  • 80 г білого йогурту
  • 100 мл окропу

Сироп для просочення:

  • 70 мл води
  • 70 г цукру
  • 30 мл чорного рому або кави еспресо

Шоколадний ганаш:

  • 250 г чорного шоколаду 54-55%
  • 450 г вершків 30-33%
  • 50 г вершкового масла 82%
  • 2 г солі

Шоколадна глазур:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 40 мл рафінованої соняшникової олії

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська готує бісквіт. Для цього змішуємо сухі інгредієнти: борошно з розпушувачем та какао-порошком. Яйця збиваємо з цукром або в чаші комбайна, або міксером. Вершкове масло розтоплюємо. Йогурт змішуємо з содою.

До збитих яєць із цукром "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська додає йогурт із содою, розтоплене вершкове масло, олію та злегка перемішує. Піля цього додаємо суміш сухих інгредієнтів і замішуємо тісто, щоб все борошно зволожилось. Продовжуємо збивати на невеликій швидкості, потупово додаючи окріп. Коли маса стане однорідною — тісто готове.

На дно форми застеляємо фольгу, виливаємо в неї шоколадне тісто (вийде на 2/3 форми). Щоб верх бісквіту був ідеально рівним, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська накриває форму листом пергаменту, а зверху ставить деко чи іншу пласку ємність.

Випікати бісквіт треба 50-55 хвилин при 165 градусах з конвенцією. Після цього дістаємо бісквіт із духовки, прибираємо верхнє деко та пергамент, даємо охолонути. Потім знімаємо кільце, обертаємо бісквіт харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч.

Щоб приготувати сироп для просочення, змішуємо в сотейнику воду, цукор та каву, доводимо до кипіння, щоб цукор розчинився.

Для ганашу, прогріваємо вершки до паріння (але не до кипіння), виливаємо їх на шоколад, додаємо сіль і перемішуємо, додаємо кубики холодного масла, знову перемішуємо та пробиваємо занурювальним блендером. Готовий ганаш накриваємо харчовою плівкою "в контакт" та лишаємо за кімнатної температури.

Дістаємо бісквіт з холодильника та знімаємо харчову плівку. Хлібним ножем "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська зрізає верхівку бісквіту (приблизно 0,5 см) - з неї робимо крихту для декору. Решту бісквіту розрізаємо на чотири рівні коржі.

Беремо кільце в якому випікався бісквіт, затягуємо дно харчовою плівкою та починаємо збирати торт. На дно форми кладемо перший корж, просочуємо сиропом і викладаємо третину ганашу, накриваємо другим коржем, знову просочуємо та викладаємо третину ганашу, так само повторюємо і з третім коржем. Зверху накриваємо останнім бісквітом, просочуємо його та ставимо торт у холодильник на 6-7 годин, а краще на ніч.

Залишилося вкрити торт шоколадною глазур'ю. Дістаємо торт з холодильника, ставимо його на миску меншу за нього діаметром і обережно знімаємо форму. Повністю покриваємо торт глазур'ю (розтопленим на паровій бані або в мікрохвильовій печі шоколадом із олією), краї присипаємо крихтою з бісквіту, а зверху прикрашаємо торт шоколадною крихтою. Щоб глазур стабілізувалася, даємо торту ще постояти в холодильнику.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ