Ідеальний літній перекус: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як правильно приготувати молоду картоплю
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла у соціальній мережі, як вразити простим, але смачним стравам. Зараз сезон молодої картоплі, він пропонує безліч способів її приготування, і один із найсмачніших варіантів — смажена картопля з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- Молода картопля (дрібна) - 1 кг
- Спеції для картоплі – 1 ст. л. (можна використовувати суміш спецій для картоплі чи свої улюблені)
- Сіль - 1 ч. л.
- Часник - 2-3 зубчики
- Оливкова олія (рафінована) - 300 мл
Приготування:
Налийте оливкову олію в сковороду та поставте на середній вогонь. Використовуйте рафіновану оливкову олію, оскільки вона не має вираженого запаху і не горить за високої температури, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Ретельно промийте картоплю під холодною водою, щоб видалити бруд. Після цього обсушіть його рушником. Молоду картоплю можна готувати зі шкіркою - це додасть скоринку та смак.
"Мастер Шеф" Литвинова розповідає, коли олія досить розігріється, додайте картоплю до сковороди. Обсмажуйте картоплю на максимальному вогні 5-10 хвилин, періодично помішуючи, щоб вона підрум'янилася рівномірно з усіх боків.
Як тільки картопля стане золотистою та хрусткою, зніміть сковороду з вогню. До гарячої олії додайте подрібнений або давлений часник. Зачекайте, поки олія перестане шипіти, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.