Ідеальний осінній сніданок: рецепт пухких панкейків від переможниці "Мастер Шеф"
Переможниця кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 13" Аліна Бурик показала, як приготувати смачнющі панкейки для сніданку з додаванням гарбуза.
Щоб приготувати ніжні гарбузові панкейки, переможниця "Мастер Шеф" Аліна Бурик використала:
- яйця - 2 шт.
- цукор (краще брати коричневий) - 60 г
- кориця мелена - 1 ч.л.
- мускатний горіх мелений - 1/4 ч.л.
- гарбузове пюре - 200 г
- молоко - 100 г
- борошно - 300 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- сода - 1/4 ч.л.
- олія - 25 г
Для гарбузового пюре просто нарізаємо гарбуз на шматки, запікаємо до мʼякості та перебиваємо до однорідності. Якщо потрібен детальніший рецепт, то можете використати цей від судді "Мастер Шеф" Володимира Ярославського. Можна приготувати одразу велику порцію гарбузового пюре, використати частину для панкейків, а решту заморозити.
В мисці "Мастер Шеф" Аліна Бурик змішує яйця, цукор, корицю, мускатний горіх і віничком розмішує до однорідності. Слідом додаємо гарбузове пюре, вливаємо молоко та знову перемішуємо до однорідності.
Після цього додаємо суміш борошна з розпушувачем і содою, знову перемішуємо. У кінці додаємо до тіста олію та ще раз усе добре перемішуємо.
Смажити гарбузові панкейки треба на розігрітій антипригарній сковороді, змащувати олією чи маслом її взагалі не потрібно. Щоб панкейки добре пропеклися, готуємо їх під кришкою. "Мастер Шеф" Аліна Бурик відзначила, що перевертати панкейки треба тоді, коли зверху на їх поверхні починають зʼявлятися перші бульбашки.