Ідеально з молоком: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт домашнього вівсяного печива з пластівцями
Цього разу переможниця одного з сезонів і колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала зробити просте та смачне вівсяне печиво, воно готується легко та швидко, має м'яку серединку та хрустку скоринку.
Інгредієнти:
- 100 г вівсяних пластівців (швидкого приготування) (приблизно 6,5 ст. л. з гіркою)
- 100 г борошна (близько 3 ст. л. з гіркою та 1 ч. л. з гіркою)
- 4 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
- Дрібка солі
- Кориця або ванільний цукор до смаку
- 50 г яйця (1 шт.)
- 100 г цукру (близько 4 ст. л. з гіркою)
- 80 г вершкового масла (жирністю 82%)
Приготування:
У невеликій чаші об'єднайте борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, сіль та спеції (ванільний цукор або корицю). Використовуючи подрібнювач, ретельно перемішайте суміш до борошна, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Пересипте суміш у велику миску. Додайте цукор і перемішайте. В окремій чаші збийте яйце. Розтопіть вершкове масло і додайте його в миску з яйцем.
"Мастер Шеф" Глинська додає, перемішайте цю суміш і додайте до сухих інгредієнтів. Ретельно перемішайте до однорідного тіста, поки все борошно не зволожиться.
Розділіть тісто на дев'ять рівних частин. Сформуйте з них кульки вагою близько 50 г, трохи плескайте, надаючи форму шайби.
Викладіть їх на лист, застелений пергаментом. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці з конвекцією протягом 15-16 хвилин, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.