Із яблук можна приготувати оригінальний і неймовірно смачний десерт: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати смачний і корисний десерт "Яблучні хмаринки".
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- 1,2 кг яблук (краще кислих сортів)
- 100 г цукру
- 30 г желатину
- 150 мл води
- ванільний цукор або кориця (за бажанням)
- лимонна кислота (1/5 ч. л.)
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська додає желатин у воду та лишає його набухати - 10-15 хвилин за кімнатної температури.
Яблука миємо, чистимо, нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в форму та запікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 15-20 хвилин, або просто 10 хвилин у мікрохвильовці.
До гарячих яблук "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська додає цукор, ваніль і лимонну кислоту, перемішує все та перебиває занурювальним блендером до однорідності.
В гаряче яблучне пюре додаємо розмочений желатин, перемішуємо та знову пробиваємо блендером. Накриваємо масу харчовою плівкою "в контакт", даємо охолонути за кімнатної температури, а потім відправляємо у холодильник на 5 годин.
Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає яблучну масу в чашу комбайна та починає збивати її віничком на великих обертах до посвітлішання та збільшення в об’ємі.
Форму (можна брати будь-яку) змащуємо олією. Щоб десерт було легше діставати, можна застелити форму харчовою плівкою. Викладаємо збиту яблучну масу, розрівнюємо, накриваємо плівкою та ставимо на 4-5 годин у холодильник. Застиглий десерт нарізаємо на шматочки і можна подавати.