Кабачки по-корейськи: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Литвинової
Колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати неймовірно смачні та пікантні кабачки з морквою по-корейськи.
"Літо – час, коли овочів вдосталь. Тому нам потрібно користуватися можливістю і насолоджуватися вітамінами. А я вам в цьому допоможу, бо продукти приємніше їсти, коли вони поєднуються між собою «в ансамблі смаків»", – наголосила "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
Щоб приготувати кабачки по-корейськи, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- кабачки - 2 шт. (400 г)
- морква - 200 г
- часник - 3 зуб.
- коріандр мелений - 1 ч.л.
- перець чорний мелений - 0,5 ч.л.
- сіль - 0,5 ч.л.
- лимонний сік (або яблучний оцет) - 2 ст.л.
- соєвий соус - 3 ст.л.
- олія оливкова - 3 ст.л.
- кунжут - 20 г
- мед - 1 ст.л.
- перець гострий сушений - 1/3 ч.л.
Кабачки та моркву "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова натирає на тертці для моркви по-корейськи. Чистити кабачки від шкірки не потрібно.
До тертих овочів додаємо лимонний сік, соєвий соус, коріандр, олію, вичавлений часник, сіль, чорний перець, чилі, кунжут і мед. Добре все перемішуємо, даємо настоятися протягом 30 хвилин – і наші кабачки по-корейськи готові.
"Хрумкі свіжі овочі – ну що ще потрібно влітку! Це дуже смачний салат, він поживний, він дуже класно смакує, екзотично. Я впевнена, що ви його полюбите", – додала "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.