Кабачкова й поряд не стояла: рецепт гостренької бурякової ікри
З буряків зазвичай готують борщ і навіть не розглядають як смачну закуску, але це велика помилка. За цим рецептом виходить соковита і в міру гостра ікра.
Бурякову ікру можна намазувати на хліб або подавати до столу зі свіжою зеленню, а полюблять і діти, і дорослі. З рецептом точно впораються всі, він простий.
Які інгредієнти потрібні:
- Буряк – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Помідори – 800 г
- Гострий перець – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – 3 шт.
- Запашний перець (горошком) – за смаком
- Рослинна олія – 250 мл
- Оцет (9%) – 80 мл
- Цукор – 3 ст.
- Сіль – 1 ст. (або до смаку)
Як приготувати:
- Буряк та моркву очистіть і натріть на великій тертці. Помідори та гострий перець пропустіть через м'ясорубку. Цибулю дрібно наріжте. На розігрітій олії обсмажте моркву і цибулю до прозорості.
- Додайте помідорну масу, перемішайте, доведіть до кипіння, потім введіть тертий буряк. Ікру посоліть, додайте цукор та спеції, перемішайте і на невеликому вогні протушкуйте, періодично помішуючи, 1-1,5 години (залежно від сорту буряка).
- За 5 хвилин до готовності введіть оцет та подрібнений часник, добре перемішайте. Киплячу ікру розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте, переверніть дном догори, укутайте і залиште до повного охолодження. Охолоджену ікру можна зберігати при кімнатній температурі.
Раніше ми повідомляли, що італійці будуть у захваті: як приготувати ідеальну вершкове пасту за лічені хвилини.
Поделиться сюжетом