Капуста "Пелюстка": "Майстер Шеф" Клопотенко розкрив секрет найсмачнішого маринаду

Капуста "Пелюстка": "Майстер Шеф" Клопотенко розкрив секрет найсмачнішого маринаду

Капуста "Пелюстка" – смачна та корисна закуска, яка чудово доповнить будь-які страви з мʼяса, риби чи овочів.

"Мастер Шеф" Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі запропонував власний рецепт капусти "Пелюстка".

Для цього рецепту Євген Клопотенко бере такі інгредієнти (на трилітрову банку):

  • капуста - 1 шт. (1,5-2 кг)
  • буряк - 1 шт. (250-300 г)
  • часник - 5 зуб.
  • соняшникова олія - 3 ст. л.

Для маринаду на 1 літр води нам знадобляться:

  • цукор - 4 ст. л.
  • оцет 9% - 100 мл
  • чорний перець - 6 горошин
  • лавровий лист - 3 шт.
  • сіль - 2 ст. л.

Буряк для приготування капусти "Пелюстка" треба запекти. Євген Клопотенко миє буряк, проколює його кілька разів виделкою, загортає в фольгу та відправляє в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5-2 години. Даємо буряку охолонути, а потім чистимо та нарізаємо соломкою.

Часник чистимо та розплющуємо зубчики ножем.

Верхні листки капусти прибираємо. Євген Клопотенко нарізає капусту на квадрати (приблизно 3-4 см у довжину).

Щоб приготувати маринад для капусти "Пелюстка", у каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист і перець горошком. Коли закипить, зменшуємо вогонь і чекаємо, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Знімаємо з вогню, додаємо оцет і перемішуємо.

У банку Євген Клопотенко складає, чергуючи, нарізану капусту, буряк і часник, заливає все теплим маринадом і в кінці вливає олію.

Накриваємо банку кришкою та лишаємо за кімнатної температури в сухому темному місці. Через 4-5 діб капуста "Пелюстка" буде готова. Зберігати мариновану капусту треба в холодильнику.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Госпитали и госпитали Херсона, Николаева и Чернобаевки получили медицинский груз в рамках гуманитарной миссии Валерия Дубиля

Выборы без выбора: в Беларуси анонсировали дату выборов Лукашенко

Мобилизация транспорта осенью: кому не удастся сохранить свое авто

Простой рецепт морковного пирога со сливочным кремом: идеальный осенний десерт

В ВСУ появился очень полезный "Тарган"

В Одессе отец "успокоил" 2,5 месячную дочь до состояния комы

Лайма Вайкуле снова затронула россиян: почему правду так тяжело принять

Эпицентр и Олимпийские чемпионы устроили настоящий праздник для Детей Героев

"Укрэнерго" грозит дефолт из-за "зеленой" энергетики

МВФ требовал повышения цены на энергоносители: Минфин объяснил, при каких условиях снова увеличат тарифы в Украине

Как правильно увеличить пенсию: секрет, о котором умалчивают

Вокруг McDonald's произошел скандал с массовым отравлением - есть даже смертельный случай

Украинские школьники в Польше будут сдавать экзамен по украинскому языку

Один воин - 6 налогоплательщиков: бизнес-ассоциации призвали президента возобновить бронирование

Военный сбор подняли до 5%: на сколько вырастут зарплаты военных