Картопля вийде неймовірно смачною: фіналіст "Мастер Шеф" поділився цікавим і простим рецептом
На своїй сторінці в Instagram фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати найсмачнішу запечену картоплю з салом, а також соус до неї.
"Картопля з салом😋 Ну як її можна не любити? Картопля та сало - їх багато не буває!", – пише "Мастер Шеф" Микола Люлько.
Спершу потрібно замаринувати картоплю. На 1 кг картоплі "Мастер Шеф" Микола Люлько бере:
- сіль - 2 ч.л.
- перець чорний - 0.5 ч.л.
- паприка копчена - 1 ч.л.
- коріандр мелений - 2 ч.л.
- часник сухий мелений - 1 ч.л.
- олія соняшникова - 5 ст.л.
Картоплю "Мастер Шеф" Микола Люлько нарізає кружальцями товщиною 1-1,5 сантиметри, сало – шматочками товщиною 3-5 міліметрів. Маринуємо картоплю в олії, солі, перці, паприці, коріандрі та часнику.
На деревʼяні шпажки нанизуємо почергово шматочки картоплі та сала, щоб вийшла ціла картоплинка на кожні шпажці. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Для соусу "Мастер Шеф" Микола Люлько змішує такі інгредієнти:
- зелена цибуля - 100 г
- часник - 2 шт
- йогурт - 200 г
- перець чорний мелений - 0.5 ч.л.
- сіль - 0.5 ч.л.
- також можна додати сік і цедру лимону чи лайму
Українці в коментарях оцінили рецепт від зірки "Мастер Шеф":
"Спробувала приготувати! Вийшло неймовірно смачно, їла навіть малеча;)";
"Готувала, це просто нереально смачно🔥. Гості були в захваті";
"Дякую за такий простий, але дуже смачний рецепт🔥".