Каструля та сковорідка блищатимуть: лайфхак із "секретною" м'якою губкою
Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які уважно стежать за чистотою на своїх кухнях, є дуже корисна інформація. Не секрет, що миття посуду – рутина для багатьох із нас. Однак старий нагар на сковорідках може серйозно ускладнити це завдання.
Дуже важливо знати ефективні методи очищення посуду, які були опубліковані на ресурсі The Spruce.
Досвідчені господині використовують для боротьби з нагаром на сковорідках дешеву харчову добавку. Йдеться про лимонну кислоту — надійний та екологічний засіб для видалення нагару зі сковорідок та каструль. Вона швидко позбавляє залишків їжі, що пригоріли, і жирів без агресивної хімії.
Що потрібно:
- порошок лимонної кислоти;
- гаряча вода;
- губка чи м'яка щітка;
- сода чи сіль для посилення ефекту.
Як очистити сковороду:
Висипте 2 столові ложки лимонної кислоти на дно сковорідки. Залийте гарячою водою, щоб вона покривала уражені ділянки. Залишіть суміш на 30-60 хвилин. Ретельно протріть губкою сковороду. Лимонна кислота допоможе розм'якшити шар нагару, і його можна буде легко відтерти.
Для особливо важкого нагару повторіть процедуру або додайте трохи соди, щоб посилити властивості, що очищають. Цей спосіб відмінно підходить для очищення не тільки сковорідок, та й каструль.
Після чищення обов'язково промийте посуд під проточною водою, щоб видалити залишки лимонної кислоти.
Також, українці можуть зменшити витрати на оплату електроенергії: що потрібно зробити.