Халву можна і в десерт додати: рецепт пирога із східними ласощами та грушами
Восени, коли настають дощі та холоди, так і хочеться засісти вдома з чимось смачненьким. Тертий пиріг із солодкою грушею та халвою – найкращий варіант для того, щоб нагодувати близьких і самому поласувати.
Практично всі терті пироги прості у приготуванні, і цей із грушею та халвою – не виняток. Продукти в рецепті теж йдуть найпростіші.
Інгредієнти для тіста:
- Маргарін - 200 г;
- Цукор – 1 стакан;
- Сода - 1/4 ч.л. л.
- Сіль - 1/2 ч. л.;
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 3 склянки;
Для начинки:
- Груші - 5-6 шт.;
- Халва — 200-250 р
Як приготувати:
Борошно просіюємо в миску, додаємо сіль, цукор, розпушувач і перемішуємо. Яйця вбиваємо в невелику мисочку, трохи збиваємо вилкою.
До борошна додати яйця та м'який маргарин, замішуємо тісто. 1/3 тіста прибираємо в холодильник. Решту тіста натираємо або просто викладаємо на дно форми, змащеною маргарином, рівним шаром. Розмір форми - 35см X 24см.
Груші очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини, видаляємо насіння і нарізаємо довільно невеликими шматочками.
Розкладаємо груші на тісто. Зверху посипаємо халвою. Розтираємо тісто, що залишилося. Відправляємо пиріг у розігріту до 200 ° духовку. Випікаємо до золотистої скоринки.
Раніше ми повідомляли, що груша стане ще смачнішою: рецепт мафінів, які буквально пахнуть як осінь.
Так стало відомо про секрети смачних салатів: що потрібно додати для поліпшення.