Котлети виходять дуже смачними та ніжними: ресторатор розкрив фірмовий рецепт
Цього разу відомий одеський ресторатор Савелій Лібкін показав, як приготувати ідеальні курячі котлети, щоб вони були смачними та ніжними, як у ресторані.
Для приготування курячих котлет нам знадобляться такі інгредієнти:
- куряче філе (бажано від фермерської курки) - 500 г
- жовтки яєчні - 4 шт.
- сир твердий (пармезан) - 50 г
- вершкове масло - 50 г
- мʼякушка білого черствого багета - 50 г
- молоко - 100 г
Рецепт дуже простий, але треба знати кілька важливих нюансів.
Мʼякушку білого хліба без скоринки попередньо замочуємо в молоці.
Куряче філе ресторатор спершу охолоджує до +2 градусів, а потім нарізає на кубики.
В мисці змішуємо куряче філе, вершкове масло, тертий пармезан, яєчні жовтки, а також розмочений хліб, але його потрібно відтиснути від зайвого молока. Додаємо сіль і мелений перець на смак. Усе це пропускаємо через мʼясорубку один раз.
Готовий фарш швидко перемішуємо до однорідності, формуємо котлети невеликого розміру та паніруємо їх у крихті білого хліба.
"Не рекомендую використовувати панірувальні сухарі", – наголосив Савва Лібкін.
Котлети спершу обсмажуємо на розігрітій пательні з вершковим маслом по півтори хвилини з кожного боку для апетитної скоринки, а потім перекладаємо їх у форму та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно ще на півтори хвилини, щоб вони пропеклися.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.