Краще, ніж свіжі: рецепт маринованих яблук у банці на зиму
Мариновані яблука готуються дуже просто, але при цьому здатні прикрасити смак будь-якої м'ясної чи овочевої страви. Крім того, їх можна подавати на десерт.
Кулинарам рекомендують вибирати для маринування яблука твердих сортів, навіть щоб вони були незрілі. Важливо переконатися, що вони цілі і без вм'ятин.
Які інгредієнти знадобляться:
- Яблука 1 кг
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор 4 ст. л.
- Оцет 9% 70 мл
- Лавровий лист 2 шт.
- Гвоздика 2 шт.
- Часник, зубчики 2 шт.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Вода 1 л
Як замаринувати:
Яблука помийте, розріжте навпіл, видаліть серцевини та наріжте неширокими скибочками. Часник очистіть та наріжте пластинками. У підготовлені банки щільно викладіть шматочки яблук, часник, лавровий лист, гвоздику та перець горошком.
У холодну воду покладіть сіль, цукор, оцет і перемішайте до розчинення інгредієнтів. Залийте маринадом яблука, накрийте кришками та залиште за кімнатної температури на 1 день. Потім поставте банки з яблуками у холодильник на 2 дні. Подавайте готові мариновані яблука охолодженими.
Раніше ми повідомляли про желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.