Краще за будь-яку підливку: кулінар показала, як смачно приготувати мʼясо з перцем
Популярна кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати паприкаш – знамениту страву угорської кухні.
"Шматочки м’яса, тушковані з перцем у томатно-вершковому соусі. Швидко, просто та смачно!", – радить блогерка.
⠀
Щоб приготувати паприкаш, нам знадобиться:
- філе курки чи індички - 700 г
- солодкий перець - 2 шт. (великі)
- цибуля - 1 шт.
- помідори свіжі чи у власному соку - 400 г
- паприка мелена - 1 ст.л.
- гострий перець - дрібка
- сметана чи вершки - 60 г
- борошно - 1 ст.л. неповна
- сіль - за смаком
- цукор - 1 ч.л.
- вода - 120-150 г
- олія для смаження
Мʼясо нарізаємо кубиками зі стороною приблизно 2 см, додаємо сіль, мелену паприку, перемішуємо та лишаємо на 15 хвилин маринуватися.
Тим часом дрібно нарізаємо цибулю, солодкий перець – трохи більшими кубиками, а помідори можна натерти на тертці чи перебити в блендері.
У глибокій сковороді розігріваємо олію та обсмажуємо мʼясо до румʼяності з усіх боків. Обсмажене мʼясо перекладаємо на тарілку, а на тій же сковороді злегка обсмажуємо цибулю. Слідом додаємо перець та смажимо до мʼякості.
Після цього вливаємо перебиті томати, додаємо цукор, а також сіль за смаком. Повертаємо в сковорідку мʼясо та доливаємо трішки води, щоб соус повністю вкрив мʼясо. Тушкуємо все під кришкою протягом 15 хвилин.
Борошно розводимо в невеликій кількості води та змішуємо зі сметаною чи вершками. Додаємо цю масу до мʼяса, перемішуємо, додаємо гострий перець та за бажанням зелень. Проварюємо все разом іще кілька хвилин – і паприкаш готовий.