Краще за майонез і кетчуп: шеф-кухар розкрив рецепти смачних домашніх соусів
Шеф-кухар Олександр Огороднік поділився з українцями рецептами двох смачних соусів – сирного, а також чимічурі, який ідеально підходить до мʼяса та риби.
Щоб приготувати смачний сирний соус, який зазвичай подають до бургерів чи картоплі фрі в закладах фастфуду, нам знадобиться лише три головні інгредієнти:
- вершки (жирність 33%) - 300 г
- плавлений сир Чеддер - 100 г
- моцарела (терта) - 100 г
- сіль і перець - за смаком
У сотейнику доводимо до кипіння вершки. Слідом додаємо сіль, перець, чеддер, моцарелу та готуємо, помішуючи віничком, до повного розчинення. Подавати сирний соус можна як гарячим, так і холодним, але шеф-кухар відзначив, що в гарячому вигляді він все ж таки смачніший.
Чимічурі – це латиноамериканський соус, який найкраще підходить до смаженого мʼяса. Для його приготування нам знадобиться:
- листя петрушки - 20 г
- листя кінзи - 20 г
- перець чилі свіжий - 5г (можна регулювати за бажанням)
- часник -15 г
- цибуля синя - 50 г
- оцет (найкраще підійде вишневий або з червоного вина) - 100 г
- олія оливкова - 100 г
- сіль - 10 г
- цукор - 25 г
- чорний перець - 2 г
Дрібно нарізаємо петрушку, кінзу, цибулю та перець чилі. Додаємо натертий часник, оцет, олію, сіль, цукор, мелений перець і добре все перемішуємо. Зберігати соус Чимічурі, як і сирний, треба в холодильнику.
Після холодильника шеф-кухар радить дати постояти соусу чимічурі 30 хвилин за кімнатної температури та перемішати його перед уживанням.