Квашена капуста "Пелюстка": суддя "Мастер Шеф" поділилася сімейним рецептом
Тетяна Литвинова розповідає, що квашена капуста "Пелюстка", приготована за традиційним сымейним рецептом, вразить не тільки своїм смаком, але й виглядом. Спробуйте цей рецепт і капуста, яка вигладає ніби квітка хризантеми на святковому столі, стане одним із найулюбленіших частувань.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- Білокачанна капуста — 1 качан
- Буряк — 1 шт.
- Лавровий лист — кілька штук
- Коріандр — 1 ч. ложка
- Окріп — для ошпарювання капусти
- Розсіл з огірків — 2 л
- Сіль — 60 г (півтори столові ложки)
Розріжте капусту навпіл, а потім знову навпіл, починаючи з качана, щоб частини трималися разом. Надріжте кожен шматок, залишаючи частини цільними на качані.
Викладіть підготовлену капусту в велику каструлю, залийте окропом, потім відразу злийте воду і відправте капусту в банку або іншу ємність, підходящу для маринування.
Наріжте буряк шматочками і викладіть на дно банки разом з лавровим листом і коріандром. Додайте половину буряка на дно банки, потім викладіть капусту, чергуючи з буряком і спеціями.
Використовуйте розсіл з огірків, щоб залити капусту і додати їй яскравішого смаку. Якщо не вистачає розсолу, приготуйте додатковий: на літр води — 60 г солі. Залийте капусту таким чином, щоб вона була повністю покрита рідиною.
Дайте капусті настоятись при кімнатній температурі 4-5 днів. Потім перемістіть її в холодне місце, де капуста буде дозрівати і зберігатися надалі.
Через 5 днів ви зможете спробувати, що ж у вас вийшло. Квашена капуста "Пелюстка" стане відмінним доповненням до будь-якої страви — від пирогів до смаженої картоплі, і точно буде радувати вас цілу зиму!
З таким маринадом малосольні огірки виходять неймовірно смачними та пікантними: новий рецепт.
Смачний сніданок за 15 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" поділилася простим рецептом.
Секрет смачних та соковитих відбивних: шеф-кухар дав простий рецепт маринаду.