Легкий і дуже простий: рецепт суші-торта, який просто зробити вдома
Для приготування цього суші-торта знадобиться лише кілька простих інгредієнтів, але результат обов'язково порадує своїм смаком та зовнішнім виглядом, розповідає відомий кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- 300 г круглозернистого рису
- 400 мл води
-
Для заправки:
- 100 мл гарячої води
- 2 ст. яблучного оцту
- 1 ст. цукру
- 1/2 чайної ложки рік
- 250 г крем-сиру
- 1 огірок
- 1 авокадо
- 2-3 листа нори
- 300 г слабосоленої риби (наприклад, лосось чи форель)
- Кунжут для прикраси (за бажанням)
Приготування:
Промийте круглозернистий рис у холодній воді, змінивши воду 4-5 разів, поки вона не стане прозорою.
У каструлі із товстим дном доведіть 400 мл води до кипіння. Додайте промитий рис, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою каструлю і варіть рис протягом 15 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню та залиште рис під кришкою ще на 15 хвилин.
У невеликій мисці змішайте 100 мл гарячої води, яблучний оцет, цукор та сіль, ретельно перемішайте до повного розчинення цукру та солі. Залийте отриманою заправкою готовий рис і обережно перемішайте його, намагаючись не пошкодити зерна. Дайте рису трохи охолонути.
Наріжте огірок та авокадо тонкими смужками. Слабосолону рибу наріжте тонкими слайсами.
Візьміть форму діаметром 16-18 см і почніть викладати шари. Спочатку помістіть лист норі на дно форми, потім викладіть половину рису, рівномірно розподіляючи його на всій поверхні. Зверху на рис нанесіть шар крем-сиру, потім додайте нарізаний огірок та авокадо. Покрийте все це другим листом норі. Далі викладіть частину рису, що залишилася, і зверху розмістіть шматочки риби, намагаючись рівномірно розподілити їх по всій поверхні торта.